Veelgestelde vragen

Onderstaand vind je een lijst met veelgestelde vragen over het project Meerlant fase 2.

Algemeen

Meerlant fase 2 ligt in het plangebied Westerdel. Westerdel is een nieuwbouwwijk in de gemeente Langedijk met veel waterpartijen en groen. De wijk is geschikt voor elke doelgroep en de voorzieningen nemen ook in een snel tempo toe. Het gebied is goed bereikbaar en op fietsafstand zijn twee NS-stations en verschillende bushaltes gevestigd.

Het plan Meerlant fase 2 bestaat uit 22 grondgebonden woningen.

Het aanbod is zeer divers. In dit plan worden vier brede rijwoningen, veertien twee-onder-één-kapwoningen en een viertal vrijstaande woning van diverse afmetingen aangeboden.

Meerlant fase 2 voorziet niet in huurwoningen.

Aanmelden als geïnteresseerde in Meerlant fase 2 kan digitaal via de website. Dit doe je door je gegevens achter te laten in de aanmeldomgeving. Door vervolgens je account te bevestigen via de email die je ontvangt heb je toegang tot jouw accountomgeving. Na je aanmelding word je middels nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de verkoop.

Verkoopstukken

1. Log in op je persoonlijke account
2. Klik links in het menu op 'mijn documenten'

Financiering

Je kunt vrijblijvend een hypotheekgesprek aanvragen bij de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat de mogelijkheden zijn. Klik hier om een financiële check in te plannen.

Wanneer de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben, zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Er zit een ontbindende voorwaarde in de koop- en aannemingsovereenkomst voor het verkrijgen van een hypotheek. Krijg je de hypotheek niet rond, dan kun je de (binnen 2 maanden na de aankoop) de overeenkomst ontbinden. Dit moet dan wel gebeuren op basis van een afwijzing van tenminste 2 geldverstrekkers.

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat momentverschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereik, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgelegd in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente/grondrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Je kunt je via het digitale inschrijfformulier in je persoonlijke account inschrijven voor één van de beschikbare bouwnummers. Als je het formulier volledig hebt ingevuld en ondertekend, neemt één van de verkopende makelaars contact met je op.

De verkoopprijzen worden bij start verkoop vastgesteld. Er vindt geen biedingsprocedure plaats bij de toewijzing.

Vrij Op Naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief bijkomende kosten zoals:

  • Bouw- en grondkosten
  • Alle woningen zijn voorzien van een badkamer en toilet met tegels & sanitair
  • Kosten van architect en overige adviseurs
  • Toezichtkosten tijdens de bouw
  • Eenmalige aansluitkosten --nutsvoorzieningen: elektra, water en riolering
  • Notaris- en kadasterkosten voor de aankoop van uw woning
  • Makelaarscourtage
  • Omzetbelasting (21% BTW). Eventuele wettelijk bepaalde verhogingen van het BTW tarief worden doorberekend
  • Kosten Certificaat Woningborg

Kosten die niet in de V.O.N. zitten zijn o.a.:

  • Kosten voor eventueel meerwerk
  • Advies- en bemiddelingskosten voor hypothecaire lening
  • Abonnee- en aansluitkosten voor telefoon, cai en nutsvoorzieningen
  • Notaris- en kadasterkosten voor je hypotheek
  • Renteverlies tijdens de bouw

Inmiddels is het voorverkooppercentage van 70% ruim behaald en is bekend dat maart 2023 gestart kan worden met de bouw.

Na het ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

 

Bouwproces

De bouw start maart 2023. De geschatte bouwtijd van de woningen ligt tussen 1,25 jaar en 2 jaar. Let op! Dit is een schatting. De bouwtijd is van meerdere factoren afhankelijk waardoor het helaas niet mogelijk is om een vaste bouwtijd met jullie te communiceren. 

Overig

De woningen in het plan Meerlant fase 2 worden verwarmd middels stadsverwarming.

De kopers en bezoekers van rijwoningen kunnen parkeren in het openbare gebied. De twee-onder-één- kapwoningen en vrijstaande woningen zijn voorzien van twee parkeermogelijkheden op eigen terrein, tevens kunnen de bezoekers parkeren in de openbare ruimte.

In het plangebied worden de elektrische laadpaal parkeerplaatsen niet meegenomen. Wel wordt het elektriciteitsnet berekend op een elektrisch voertuig voor elke twee-onder-één-kapwoning en vrijstaande woning.

Ja, de woningen worden gebouwd volgens de BENG-eisen.

In het gebied zijn veel voorzieningen aanwezig waaronder het winkelcentrum Broekerveiling, scholen, gezondheidscentrum, kinderdagverblijf en diverse dagelijkse voorzieningen als ekele supermarkten.

Zodra de meerwerkopties bekend zijn, worden deze online geplaatst in het programma HomeDNA. Via de projectwebsite zal er een downloadbaar document komen waarin kenbaar wordt gemaakt hoe je de meerwerkopties in kunt zien.

Zodra je een woning hebt gekocht krijg je een eigen account. Je komt hiermee in jouw eigen omgeving en treft hier jouw eigen meer- en minderwerkkeuzes betreffende jouw woning.

Het is uiteraard niet mogelijk om het nog niet gebouwde huis te bezichtigen. Zodra de bouw is gestart neemt de projectleider contact met je op om tussentijds de voortgang van de bouw van jouw woning te komen bekijken, tijdens zo genaamde vast gestelde kijkdagen.

Ja, dat kan. Wel wordt dan een gelimiteerde garantie afgesproken over de vervallen onderdelen. Deze wens kan in het persoonlijke gesprek met de kopersbegeleider worden doorgenomen. In het gesprek kan dan goed worden toegelicht welke garanties vervallen en wat de consequenties (risico’s) zijn. Hiermee kan dan, in eigen beheer en onder eigen verantwoordelijkheid ná oplevering invulling worden gegeven aan de persoonlijke wensen. Tijdens de bouwwerkzaamheden van de woning zijn werkzaamheden door derden (niet onder contract / verantwoording van de aannemer) niet mogelijk.

 

Staat jouw vraag hier niet bij? Vul dan het contactformulier in.